vrijdag 8 oktober 2010

Oktober woonmaand: Styling in de Bieb


De bibliotheek wilde aandacht geven aan oktober woonmaand en heeft mij gevraagd of ik wat aan styling wilde doen. Ha, dacht ik! Als we nu eens een plattegrond uitzetten op werkelijke schaal, dan heb ik een eigen huis in de bieb! Dat wordt leuk. In de leeshoek waren al banken, hockers, een grote tafel en stoelen, een plant en kapstokken voor handen. Alles kreeg een plek en dit is het geworden.
Nu is het ook kinderboeken week en er zijn al hele klassen langsgeweest om voorgelezen te worden in mijn huis. Een bibliotheek medewerkster vertelde mij dat het een heel leuk en huiselijk gezicht was.. Zij vind het ook mooi en gezellig. Leuk hè?

woensdag 6 oktober 2010

Interieuradvies op de Woonbeurs 2010


Vier dagen heb ik interieuradvies gegeven op de woonbeurs te Amsterdam. Daar heb ik zo'n 40 verschillende klanten voorbij zien komen. Met allemaal andere huizen. Zo was er een jong stel wat samen ging wonen in een schattig dijkhuisje. Je kent ze wel. Niet al te groot. En op de 1e verdieping moesten een keuken, eetkamertafel en zithoek komen. Nu zijn kleine ruimtes altijd uitdagend omdat je functies moet gaan combineren om zoveel mogelijk ruimte te behouden.
Voor dit stel kwam ik op het idee om een voorzetwandje te maken waarin de deur kan schuiven, dat scheelt altijd bijzonder veel ruimte en brengt rust. We hielden ernaast nog plek over voor eventuele nisjes en de TV. Zo zijn we meteen van de nare snoeren af. De DVD speler kon in het trapgat hangen en zo blijft alles netjes! Weer een tevreden klant.
Dit plaatje kwam ik toevallig tegen en lijkt op mijn idee...

dinsdag 5 oktober 2010

Nog een paar grungy items


Deze zijn ook om te smullen. Uit het VT wonen huis: twee stoeltjes bekleed met oude doeken van schilderijen. Erachter een patchworkwand met foto's uit het boek: Walls of India van fotograaf Gijs Dragt. Erg origineel en eigen! Met de industriële look die ook zo In is. Stoelen: van Leslie Oschmann www.swarmhome.com en wand: www.dejongehond.nl

woonbeurs hit: Sjakie's in Haarlem


Deze stand was voor mij absoluut de mooiste op de woonbeurs 2010. Sjakie's: een winkel in Haarlem. Ze verkopen er, wat mijn collega noemde: Grunge.(zelf zeggen ze: retro en spullen met humor). De laatste mode, die ook in Parijs op de beurs te zien was. Niets weggooien maar hergebruiken op een verassende manier. Gecombineerd met design is vintage namelijk nog mooier. Zo krijg je dus die leuke carpetten van stukken Perzisch tapijt. Daarop een stoere tafel met erboven een Tord Boontje lamp. Smullen en op naar Haarlem: Breestaat 34! Zie ook: www.sjakies.info