vrijdag 20 januari 2012

Een persoonlijk schilderij


Letters zijn in. Je kunt geen tijdschrift openslaan of je ziet ze. Maar altijd groot en stoer zoals alles in het interieur tegenwoordig.
Hoe kun je dit nu gemakkelijk zelf toepassen? Nou, je haalt een doek (bij action of kunstenaarswinkel)en letters (bij big bazaar). Op het doek zet je met potlood horizontale strepen als je de letters een beetje recht wil hebben. En plakt dan daarop leuke woorden. Het is een beetje een sport om alle letters te gebruiken. Maak je persoonlijke mantra of je lievelingsuitspraak.
Daarna verf je alles wit. Zelf heb ik er nog een velletje vloeipapier overheen geplakt met behangerslijm. Dan wordt het geheel nog zachter.
Veel plezier!

Kapstok van oude knopjes


Oké, eerlijk is eerlijk. Dit idee heb van Lieske Keegstra. De dochter van een vriendin van mij. Ook een zeer creatieve geest.
Op haar kamer mocht ik deze foto nemen: een kapstok van oude knopjes. Met haar zelf getekende behang erachter en verzameling tasjes een bijzonder stilleven.
De knopjes zijn natuurlijk niet bedoeld om in de muur te schroeven dus moet jezelf iets bedenken met een gat en lijm zodat het blijft zitten.
Super leuk, vind ik. Mocht je nog meer bijzondere ideeën willen voor je huis kijk dan nog verder op dit blog of maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

kapstok van oud blik


Prachtig vind ik die oude blikken. Zeker met zo'n mooie deksel. Maar om ze gewoon ergens neer te zetten is wel erg saai. Plus: ik wil niet in mijn oma's huis terecht komen. Nee, ik geef er een draai aan en zie: het blik is weer modern.
In dit geval heb ik het aan de muur gehangen. Hij kan dan goed als kapstok dienen voor sjaals en tassen. Meteen ook een goede plek om je sleutels op te bergen.
Als je dit idee gaat uitvoeren wil je dan mij een foto sturen van het resultaat? Dat lijkt mij heel erg leuk.

donderdag 19 januari 2012

Koffietijd: verzamelbak van een oud laatje


Morgen mag ik bij Koffietijd een aantal interieur ideeen presenteren. Eentje daarvan is: een verzamelbak van een oud laatje.
Men neme een oud laatje van een ladekastje en hangt dit aan de muur. Hierin kun je leuk spulletjes uitstallen die samen een stilleven vormen.
Met een lampje erbij meteen sfeer. Of wordt dit je nieuwe nachtkastje? Met je lievelingsboek erin?