vrijdag 17 februari 2012

Moderne bank met klassieke knipoog


Ik denk dat dit er aan gaat komen...Je ziet het nu nog niet.... een elementenbank met klassieke twist. In dit geval stofknopen in de rugkussens. Kijk eens wat een verschil. En zo gemakkelijk zelf te doen. Je koopt iets meer stof bij je bank en laat daarvan grote stofknopen maken. Deze kosten ongeveer één euro per stuk. Geef de plaats aan waar ze moeten komen aan(aan de voor en achterkant) en met een lange naald en speciaal touw zet je ze vast.
En in een uurtje een heel ander gezicht!

maandag 13 februari 2012

Kranthout burootje


Gisteren was de laatste dag van Object: een design beurs in Rotterdam. Daar zag ik dit leuke burootje van Kranthout van Greetje van Tiem. Restmateriaal van de krant van gisteren wordt weer bijeengeplakt om er planken van te maken. Die sterk doen denken aan hout door de gekleurde lijnen die lijken op nerfstructuur. En tijdens het droogproces werkt het "hout" waardoor er scheuren in komen. Bijzonder mooi...
Dat je van een boom hout kunt maken is logisch. Dat daarvan weer papier wordt gemaakt, Oké, dat weten we, maar dat je van dit papier weer hout kunt maken...dat is toch geweldig!
En dan die letters erop die weer verwijzen naar de krant! Mooier dan mooi.
Verkrijgbaar via designlabel Vij5.