maandag 7 oktober 2013

Trends


Trends zijn niet iets vluchtigs. Ze gaan wel 50 jaar mee en komen en gaan in golven. Dus ben niet bang dat je je interieur volgend jaar alweer moet aanpassen omdat de trend veranderd is.


Over het algemeen was de sfeer luchtig en licht en dit vertaalde zich in veel lichte interieurs met veel wit en naturellen. Daarbij zag je eerlijke materialen zoals hout, metaal, glas, linnen en wol.

Gelukkig is de kleur niet helemaal verdwenen: groen is nog steeds volop aanwezig maar dan vooral in celadon. En ook de complementaire kleur in allerlei schakeringen: van roze, rood tot paars was ook nog steeds aanwezig. Zij het meestal wel vergrijsd.

De trends volgens BinnenZinnig:

1groen

2 veertjes

3 overlopende kleuren/felle accenten

4 cactussen

5 macramé

6 aparte stiksels en bandjes

7 behang

8 planten hang je op

9 takken in een glazen vaas

10 recycling

11 stolpen

12 diamanten/geometrische vormen

13 koper.

Alle trends ga ik komende tijd allemaal bespreken. Dus hou dit blog in de gaten! Of meld je aan voor de nieuwsbrief.Duurzaam op de woonbeurs 2013

Algemeen aanvaard is het zeker nog niet maar als je wil kun je wel wat duurzaams vinden op de woonbeurs. Zo was er: Ethnicraft met meubels van FSC hout. http://www.ethnicraft.com/ Ze stonden met een prachtig gestylde stand en de meubels zijn ook heel erg mooi. Het was jammer om te horen dat de meeste mensen niet geinteresseerd waren of het hout wel of niet FSC is. Maar als iedere verkoper wel zijn verantwoordelijkheid neemt komen we er ook. Dus dikke pluim voor Ethnicraft!


Fabriek van Niek met gerecyclede oude meubeltjes http://fabriekvanniek.nl

En rolf.fr die een echte meubel transformer is: http://www.rolf.fr/products

en Kus-sen met kussens van restanten meubelstoffen. www.kus-sen.nl

De volgende stap voor deze ondernemers zou zijn om te kijken of ze de producten ook terug kunnen nemen voor recycling. Dan is de cirkel rond.

woonbeurs topper

De woonbeurs is weer voorbij en zoals gewoonlijk houd ik jullie op de hoogte van de laatste trends volgens BinnenZinnig.


Daarbij wil ik de woonbeurs Topper vermelden: de persoon waar ik het meest blij van werd is: Stijn Boemaars. De meubels die lijken uit takken te groeien is een prachtige verwijzing naar waar het hout vandaan komt. Op deze manier maakt hij oude meubeltjes weer hip en bevordert het bewustzijn om zuinig om te gaan met grondstoffen. In dit geval hout. Super!

http://www.stijnboemaars.nl/takkekast.html